Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kim Wall prisades av TA

Publicerad: 17 november 2017, 07:53

Den bortgångna svenska frilansjournalisten Kim Wall prisades i går med Trelleborgs Allehandas kulturpris 2017.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I går arrangerades Trelleborgsgalan i Söderslättshallen i Trelleborg. Under galan delade Trelleborgs Allehanda ut 2017 års kulturpris. Årets pristagare är den bortgångna svenska frilansjournalisten Kim Wall.

Motiveringen löd: ”För att den modiga, angelägna och omvärldsnyfikna röst som Kim Wall stod för aldrig får tystna.”

På plats i Söderslättshallen var Kim Walls bror som tog emot priset i hennes ställe:

”Kim var en fantastisk person på många sätt. Hon hade ett oerhört driv. Det var detta driv som tog henne över hela världen, flera gånger om. Hon var en förebild, inte bara för mig utan många andra. Nu finns hon inte längre. Det finns ingenting som kan få henne tillbaka till oss. Det är i en tid som detta som gör att Kim ändå kan leva vidare och fortsätta att inspirera”, sade han under tacktalet.

Priset, om 25 000 kronor, går till Kim Walls minnesfond som skapades kort efter hennes död för att hjälpa unga, kvinnliga journalister.

Kim Wall anmäldes saknad natten till den 11 augusti när hon inte kommit tillbaka från en tur med den danske uppfinnaren Peter Madsens ubåt. Madsen sitter nu häktad misstänkt för mord på Kim Wall. Han nekar till anklagelserna om mord men medger att han styckat kroppen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev