Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Katarina Ekspong tar över Norrtelje Tidning

Publicerad: 6 september 2007, 13:38

Katarina Ekspong blir ny chefredaktör och tf ansvarig utgivare på Norrtelje Tidning. Hon arbetar i dag som redaktionschef på Stockholm City. (Uppdaterad).


– Det ska bli en trevlig utmaning. Jag är väldigt sugen på att ge mig på en ny tidning, säger Katarina Ekspong.

Helt ny för henne är den dock inte, 1985 var hon sommarvikarie på tidningen.  Hon har följt Nortelje Tidning under sommaren, men poängterar att hon i dag inte vill avge någon programförklaring för hur hon vill utveckla tidningen.

Katarina Ekspong arbetar i dag som redaktionschef på Stockholm City, hon kom till tidningen som nyhetschef strax efter att tidningen startade på hösten 2003. Innan dess arbetade hon i 14 år på Svenska Dagbladet, bland annat som reporter, redigerare, redaktionssekreterare och editionschef.

ilka erfarenheter och lärdomar tar du med dig – framför allt under de senaste åren från Stockholm City – till Norrtelje Tidning?

– Att det krävs mycket nytänkande och stor förändringsbenägenhet inom branschen i dag. Läsarna är mer rörliga än tidigare.

Ansvarig utgivarskapet kommer att ligga på tidningens vd Robert Jonsson. Du blir tf ansvarig utgivare. Varför?

– Ägarna vill ha det så. Det är helt ok för mig, jag tror att det kommer att fungera smidigt.  Katarina Ekspong är 45 år och bor i Vällingby i västra Stockholm med man och tre barn. Någon flytt till Norrtälje är inte aktuell.

– Nej, min familj vill inte det.  Katarina Ekspong tillträder sin nya tjänst under hösten, senast i december.

Hon efterträder Eli Åhman Petersen som lämnade tidningen i april.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev