Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Karlskrona kommun får ompröva sekretessbeslut

Publicerad: 1 september 2016, 12:00

När SVT-journalisten fick ut handlingarna från socialtjänsten i Karlskrona var stora delar – som inte ska omfattas av sekretess – oläsliga. Kammarrätten beordrar nu kommunen att ompröva sekretessbeslutet.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det var förra året som en journalist på Sveriges Television Blekinge begärde ut allmänna handlingar från socialtjänsten i Karlskrona, vilka rörde en kvinna som gått bort. Journalisten hade en fullmakt från kvinnans mor samt ett godkännande från övrig närstående familj om att alla uppgifter om kvinnan fick lämnas ut till honom. Men trots det var allt utom rubrikerna maskade när journalisten fick ut handlingarna.

Men nu ska kommunen pröva ärendet igen sedan kammarrätten tittat på beslutet och kommit fram till att delar av det som kommunen sekretessbelagt inte omfattas av sekretess, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

I beslutet konstaterar kammarrätten att delar av materialet visserligen innehåller känsliga uppgifter som kan omfattas av sekretess, men att det också består av ett flertal uppgifter som uppenbarligen inte gör det.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.