torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kapitalism under lupp

Publicerad: 19 september 2008, 06:46

Ska räddningsplanen för den amerikanska ekonomin sätta stopp för finansoron?
Ska torsdagens optimistiska tongångar på Wall Street hålla i sig? Ska den sprida sig över världens börser?
Och hur påverkar det de 20 000 som samlats i Skåne för European Social Forum?


De som har det yttersta ansvaret för Amerikas ekonomi har en jobbig helg framför sig. Finansminister Henry Paulson och chefen för Federal Reserve, Dan Bernanke, ska under helgen jobba fram ett lagförslag som ska mildra finanskrisen.
Målet är att dels flytta osäkra bolånerelaterade tillgångar ur bankernas balansräkningar och dels ta fram metoder för att minska systemrisker och stressen på kapitalmarknaderna.
– Vi ser fram emot att arbeta nära tillsammans med kongressen för att lösa finanskrisen och för att få vår ekonomi på fötter igen”, sade Fedchefen, enligt Affärsvärlden.

Ryska övervakningsmyndigheter för finansmarknaden har gett klartecken till att värdepappershandeln på Moskvabörsen åter öppnas nu på fredagsmorgonen, rapporterar di.se.

Till European Social Forum i Malmö räknar arangörerna med att det kan komma upp till 20 000 människor för att diskutera globalisering och nyliberalism.
250 seminarier om olika sätt att förändra världen i en bättre riktning ska klaras av innan det är dags för den stora avslutande demonstrationen på lördag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev