fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kanalchefsrollen tas bort i samband med TV4:s omställning

Publicerad: 12 maj 2017, 08:20

TV4:s mångåriga medarbetare Hans Pekkari och Marit Danielsson lämnar sina roller som kanalchefer i samband med Bonnier Broadcastings omorganisation.

Ämnen i artikeln:

WooTV4

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Just nu pågår ett omfattande omställningsprogram inom TV4 och Bonnier Broadcasting. Bland annat flyttar Bonniers videoannonsallians Woo in i TV4:s ordinarie försäljningsorganisation. Samtidigt görs såväl programavdelningen som kanalorganisationen om. En direkt konsekvens av det blir att kanalchefsrollerna försvinner. Marit Danielsson, kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta, och Hans Pekkari, kanalchef för TV12 och TV4 Sport, lämnar därmed TV4.

TV4-Gruppens kanalchef Fredrik Arefalk ger en kommentar på TV4:s intranät.

”Både Marit och Hans lämnar TV4-gruppen med flaggan i topp. Sjuan har precis nått ett historiskt mål, att bli större än TV3 i sin huvudmålgrupp kvinnor 25-59, och TV12 gör sin bästa månad någonsin i april. En stor eloge till Hans och Marit som har gjort ett väldigt bra jobb med de kanalerna.”

Arefalk berättar vidare hur arbetet med kanalerna ser ut framåt:

”Sedan en tid tillbaka så jobbar vi med en samlad innehållsbudget för att optimera helheten både linjärt och digitalt. Som en naturlig följd av det så minskar behovet av chefer för enskilda linjära kanaler. Vår nya kanalorganisation, som jag hoppas kunna berätta mer om nästa vecka, byggs för att möta framtidens utmaningar där vi måste växa digitalt samtidigt som vi fortsätter förstärka våra linjära kanaler.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev