Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kamp om Bonnieraktier i Hovrätten

Publicerad: 29 april 2013, 06:04

Lukas Bonniers utomäktenskapliga dotter kämpar i domstolen för sin rätt att ärva sin pappas bolagsandelar.


Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier

Anna Toss pappa är Lukas Bonnier. Hon hade enligt egna uppgifter en god kontakt med honom. Men tidskriftskungen skänkte dock sina andelar i Bonnier koncernen till sina övriga barn och barnbarn långt innan han dog 2006.

Något som fick Anna Toss att stämma sina halvsyskon och deras barn något år senare. Hon menade att halvsyskonen därigenom fått ärva hennes far innan han dog. Och att dessa företagsandelar åtminstone skulle räknas in i den laglott hon som bröstarvinge har rätt till.

Tingsrätten kom fram till gåvorna inte kunde likställas med testamente då de genomförts delvis före Anna Toss födelse 1962 och resten i mitten av 1980-talet.

Nu är fallet uppe i Hovrätten.

Vi kommer driva samma linje som i tingsrätten, i övrigt har jag inga kommentarer, säger advokat Rolf Andersson, som företräder Anna Toss halvbror Jonas Bonnier, till Aftonbladet.

Anna Toss advokat Olof Torén hoppas på ett annat utslag.

Nu hoppas vi att Hovrätten ska ha en klarare blick, att gåvorna ska likställas med testamenten och döma till min klients fördel, säger han till Aftonbladet.

Lukas Bonnier lämnade efter sig en förmögenhet på omkring åtta miljoner. Men vinner Anna Toss den juridiska striden beräknas hennes laglott i Bonnierkoncernen vara värd hundratals miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev