Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

JP startar gratistidning i höst

Publicerad: 23 maj 2006, 11:29

Till hösten kommer ännu en hushållsutdelad gratistidning i Danmark. Det är JP/Politikens Hus som står som utgivare. Meningen är att den nya tidningen ska möta konkurrensen från Nyhedsavsien, som också kommer på den danska marknaden till hösten.


Enligt JP/Politikens Hus ska den nya gratistidningen bli ”en kvalitetstidning med hög journalistisk nivå”. Planläggningen av tidningen har pågått en längre tid och utvecklingen av tidningen, som sköts av bladredaktör Torsten Bjerre Rasmussen på Jyllands-Posten, fortsätter de kommande månaderna.
David Trads, som är chefredaktör på den kommande isländska Nyhedsavisen, är inte överraskad över detta motdrag från JP/Politikens Hus.
– Detta är något som vi redan förutsett. Vi gläder oss över att det blir ännu mer sund konkurrens på dagstidningsmarknaden. Bara för några veckor sedan hörde jag själv samma människor säga att detta nog inte kunde göras, det var en dålig idé. Så det är ju ‘dejligt’ att se att det är fler som ser ett behov av att ändra på det existerande tidningsmönstret i Danmark, säger David Trads till Politiken.dk.
I dag finns det två gratistidningar av dagstidningskaraktär i Danmark; det är MetroXpress och Urban. Till hösten blir det alltså totalt fyra stycken.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev