Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Journalistlinjen i Kalix gör uppehåll

Publicerad: 14 augusti 2017, 05:52

Journalistlinjen vid Kalix folkhögskola gör uppehåll i antagningen. Det trots ett ökat intresse från blivande journalister. Anledningen är att folkhögskolan vill förändra utbildningen.


När höstterminen startar på Kalix folkhögskola blir det för andra året i rad utan nya journaliststudenter, rapporterar NSD.se.

Förra året var det bara fem personer som sökte till den tvååriga journalistlinjen i Kalix. I år är det fyra gånger så många som sökt, men trots det anses det än en gång vara för få sökande för att starta utbildningen.

I stället ska utbildningen förändras för att bättre matcha arbetsmarknadens behov. Något som gjordes för fyra år sedan:

”Det händer så otroligt mycket i branschen, vi behöver fundera på hur vi ytterligare kan anpassa oss utifrån behovet, vi måste kunna erbjuda det som arbetsgivarna efterfrågar”, säger föreståndaren Lotta Löthberg till NSD.

Den nya journalistutbildningen planeras dra igång nästa höst. Fokus ska ligga på att hitta en balans mellan de korta, snabba nyheterna och det unika materialet, säger Löthberg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.