lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Journalistik och teknik bakom nytt rekord

Publicerad: 30 augusti 2016, 09:52

I maj lanserade HD och Sydsvenskan sina nya sajter. Den nya tekniken tillsammans med ett antal bra nyheter har gjort att trafiken nått rekordnivåer.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Förra veckan blev en rekordvecka för HD-Sydsvenskan. HD hade 590 000 unika besökare och Sydsvenskan fick 1,3 miljoner, en nivå som båda sajterna tillsammans brukar ligga på i bästa fall.

– Det som är extra glädjande är att det som var mest lästa också var våra viktigaste texter. Det är skönt att veta att det är bra journalistik som ligger bakom siffrorna.

Men det finns en dos teknik också. I maj lanserad HD och Sydsvenskan sina nya sajter som både styrs av en algoritm som matchar innehållet efter nyhetsvärde, livslängd och läsarengagemang. Dessutom har utvecklarna jobbat mycket med att minska laddningstiderna.

– Den nya sajten är absolut en bidragande orsak. I ärlighetens namn var den gamla sajten tung och svårladdad. Vi har fått en enorm ökning av inte minst sidvisningar sedan vi gick över till den nya sajten.

Kommer ni att ligga kvar på den här nivån nu?

– Veckan har börjat bra, så mycket vet jag.

Så ni kommer att slå nytt rekord redan den här veckan?

– Gärna för mig men det vågar jag inte lova. Men att vi ska slå trafikrekordet minst en gång till under hösten, det törs jag säga.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev