tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Journalistföräldrar: Vem tar sig rätten att hota vårt barn?

Publicerad: 9 september 2014, 05:31

150 till 200 hotbrev per dag. Det är konsekvensen av att skriva om Sverigedemokraterna. Föräldrarna till en journalist undrar om det är detta samhälle vi vill att våra barn ska leva i.

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaArbetarbladet

I en insändare i Arbetarbladet skriver två föräldrar om sin dotters verklighet. Hon är journalist och skriver regelbundet om politiska partier utan att varken hotas eller bli ansatt. Med ett stort undantag.

När hon skriver om Sverigedemokraterna. Då rasslar det till i hennes mejl. Cirka 150200 hotbrev dagligen! Allt från könsord, hot om våldtäkt, hemska önskningar (hoppas du blir våldtagen av en ”n……” Du gillar ju ”dom”), till dödshot.  Hennes familj är också hotad och från hennes tidnings säkerhetsföretag kom nu det senaste,  några hotar även oss, hennes föräldrar.

Att de blir utsatt för hot ser föräldrarna som betydelselöst.  Det som gör oss vansinniga av vrede är det vår dotter dagligen blir utsatt för, det sätt på vilket några tror sig kunna tysta vår rätt som medborgare att få dem vi nu ska rösta på granskade.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev