Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Journalist blev diskriminerad på SD:s valvaka

Publicerad: 21 september 2010, 06:36

Idag skriver reportern Haore Sulaiman i Dagen om hur han bemöttes på SD:s valvaka. Han tror dock inte att journalister behöver oroa sig för diskriminering från ledande Sverigedemokrater.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

I artikeln refererar han ett meningsutbyte när han ställer en fråga till en person i vallokalen:

- Jag talar inte med sådana journalister som du.
– Jaha, hur menar du nu? Vad för typ av journalist är jag?
– Du, jag har mina åsikter om journalister. Och sådana som dig gör inte saken bättre

Det här var en väldigt välregisserad tillställning, där hälften var journalister, och jag tänkte att de skulle göra allt får sådana här situationer inte skulle uppstå, när det då ändå händer undrar man lite vad som finns under ytan, säger Haore Sulaiman till Medievärlden.

En bekräftelse på att paritet ville undvika sådana siuttioner fick han när en liknande incident uppstod i toalettkön. Då gick en mer erfaren SD-medlem mellan och förklarar att personen var ny i partiet.

Jag kan bara tolka det som att de här personerna var ouppmärksamma. De var inte fulla vad jag kunde se och jag hade presskort runt halsen.

Vad var det som hände i toalettkön?

En person började prata nedsättande om journalister, och var på väg att börja anmärka på mitt ursrpung när en person kopplad till ledningen gick fram och sade att ”det är dina åsikter och har inte med partiet att göra”.

Haore Sulaiman har bevakat Sverigedemokraterna länge och känner flera i partiet.

Budskapet har varit att de städat upp, och det stämmer. De sköter det snyggt nu för tiden. Men bland medlemmar finns det fortfarande en kärna som inte är lika medveten, särskilt lokalt.

Finns det någon risk att journalister kommer att diskrimineras av SD tror du?

Nej, jag tror inte man vågar det. Jag har aldrig blivit nekad någon intervju och det har aldrig funnits någon antydan till diskriminering när jag intevjuat ledande personer inom partiet.

Läs reportaget från valvakan på Dagen.se

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev