Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jordanien beslagtog videointervju

Publicerad: 25 april 2007, 10:20

Myndigheterna i Jordanien har konfiskerat videoband med en intervju som al-Jazeera gjort med prins Hassan Bin Taal, farbror till kung Abdallah. Banden togs ifrån chefen för al-Jazeeras Beirut-redaktion, Ben Jeddou, på Ammans flygplats sedan han den 18 april intervjuat prinsen.


Enligt Reportrar utan gränser  ger  beslaget ytterligare en bekräftelse på att pressfriheten i Jordanien  har mycket liten betydelse, trots vad kung  Abdalla vid flera tillfällen sagt om att  skydda mänskliga rättigheter.
Ben Jeddou reste speciellt till Amman för att intervjua prins Hassan om Mellanösternfrågor. Prinsen talade i intervjun om USA:s politik i regionen, religiösa konflikter och de fredsinitiativ som diskuterats vid det senaste arabiska toppmötet.
Enligt vad Ben Jeddou tror togs banden därför att prinsen i  intervjun åberopar en USA-rapport som talar om att högt uppsatta saudier finansierar sunnis kamp mot hizbollah. Skulle prinsens uppgifter komma ut kunde Jordanien få problem i de diplomatiska förbindelserna med Saudiarabien.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.