torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jönköpingspolitiker: Debatt i JP har drivit fram bombhot

Publicerad: 24 september 2008, 13:23

Ordföranden i Jönköpings landstingsstyrelse, moderaten Peranders Johansson, anser att den hetsiga debatten om ett musik- och teaterhus i Jönköping drivit fram det bombhot som i går riktades mot landstingsstyrelsens möte. Det sade han i samband med mötet till en av tidningens reportrar. (Uppdaterad)


Hans Olovsson, Jönköpings-Postens chefredaktör och ansvarig utgivare, säger att tidningen varit kritisk mot att musik- och teaterhuset kommer att kosta för mycket. I lokaltidningens spalter har också en ”enorm insändardebatt” böljat fram och åter.

Landstingspolitikerna har enligt Hans Olovsson visat att de bestämt sig för att bygga, vilket drivit på kostnadsutvecklingen. Plus 31 procent i dag jämfört med kalkylerna när beslutet fattades i oktober i fjol. Om detta har han skrivit. Likaså har han låtit en van fastighetsförvaltare göra en kapitalkalkyl för ett motsvarande kommersiellt bygge – med reservation för att landstinget ju inte räknar så.

När en tjänsteman på landstinget ville ha in ett långt beriktigande (tre A4 enligt Hans Olovsson) av den krönika i vilken JP:s chefredaktör presenterade kalkylen fick han nej. Av just det skälet att det fanns en reservation i texten.

När Medievärlden ringer sitter en mycket upprörd Hans Olovsson och ”laddar” inför vad som ska skrivas i morgondagens tidning om Peranders Johanssons påstående att det är skriverierna i tidningen som skulle ha hetsat fram bombhotet.

Gårdagens landstingsstyrelsemöte fick avbrytas och lokalen utrymdes medan den söktes igenom. Någon bomb hittades inte.

Medievärlden har sökt Peranders Johansson för en kommentar men inte nått honom.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev