Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jonas Fahlman tar time out

Publicerad: 30 mars 2011, 07:40

På grund av de upprepade hoten mot VF:s hockeyreporter Jonas Fahlman har han tagit en time out från sitt arbete och rest bort med sin familj.
Vi får se vad som händer framöver, säger han.


I natt beslutade sig Jonas Fahlman för att ta en paus från arbetet som hockeyreporter på Västerbottens Folkblad.

I samråd med familj, polis och uppdragsgivare har jag kommit fram till att det här är den bästa lösningen. När jag kan börja jobba igen beror på hur saker utvecklar sig inom den närmsta tiden, säger Jonas Fahlman.

Det var i ett blogginlägg i natt som Jonas Fahlman meddelade att han tar en paus. Då hade han bara timmar tidigare fått motta ett hotfullt sms i samband med att han medverkade i tv.

Polisen ser mycket allvarligt på det här. Både när det gäller min person men också eftersom jag utsatts för hot i min yrkesutövning som journalist, berättar han.

Under gårdagens semifinal mellan Skellefteå och Luleå fanns Jonas Fahlman på plats och bevakade matchen. Han säger att säkerhetsarrangemangen runt matchen var bra men att han kände aversionen från delar av publiken.

Den pall som jag ramlade på tidigare då man kastade mynt och flaskor på mig låg kvar, vissa pekade på den och på mig och det var en del hånfulla kommentarer. Men jag var inte i närkontakt med någon, säger han.

Jonas Fahlman vill inte uttala sig om vilka säkerhetåtgärder som vidtagits för att skydda honom och hans familj.

Mordhot mot VF:s hockeykrönikör

Nya dödshot mot VF:s hockeyreporter

Hockeysupportrarna hotar det fria ordet

För hockeyn gäller speciella lagar

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.