Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

JK utreder inte bildsabotaget i BLT

Publicerad: 4 oktober 2006, 05:42

Justitiekanslern tänker inte inleda någon förundersökning med anledning av den förtalsanmälan som sverigedemokraten Richard Jomshof gjort. Det uppger flera lokala medier.


Richard Jomshof ansåg att Blekinge Läns Tidning begick  tryckfrihetsbrott då någon den 19 september direkt på tryckplåten ristade in en mustasch på en bild av honom. Bilden låg i anslutning till en artikel om partiets lokala framgångar i senaste valet. Tidningen hann gå ut i 10 000 exemplar innan tryckningen stoppades. Resten av upplagan kunde sedan tryckas omanipulerad.
BLT och tryckeribolaget polisanmälde händelsen som sabotage och upphovsrättsligt intrång. En privatperson anmälde händelsen till JK, som konstaterade att det tryckfrihetsbrott som eventuellt begåtts är förtal, men att en förutsättning för utredning var att Richard Jomshof själv anmälde publiceringen, vilket han gjorde för en vecka sedan
Richard Jomshof är sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona.
Vem som gjorde sig skyldig till sabotaget är fortfarande oklart. Polisutredning och internutredning pågår.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.