Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

JK: ”Där måste vi ge upp”

Publicerad: 6 juli 2011, 10:01

I seminariet om integritet och medier sade JK Anna Skarhed att det inte går att komma åt övergrepp utanför TF-YGL med lagstiftning.


Ämnen i artikeln:

JKRiksbyggen

”Där måste vi ge upp, jag har svårt att se att det skulle vara möjligt att komma åt det med lagstiftning, det är för stort och anonymt”, sade Anna Skarhed.

Uttalandet väckte kraftiga reaktioner i övriga panelen. ”Att du säger att vi ger upp när det sker brott är oerhört uppseendeväckande” sade Norrans chefredaktör Anette Novak.

Hon var tidigare inne på att de övergrepp som sker på plattformar som saknar grundlagsskydd, får lagstiftaren att vilja inskränka grundlagen, vilket drabbar de publicister som sköter sig.

Enligt advokaten Percy Bratt saknas det inte heller möjligheter för polis och åklagare att utreda de övergrepp som görs genom publiceringar som saknar ansvarig utgivare. Problemet är att polis och åklagare inte gör det, med hänvisning till den så kallade åtalsregeln.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har bloggat från seminariet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

JKRiksbyggen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.