Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Janne G Andersson sågar Gota Medias sälj

Publicerad: 12 mars 2012, 07:33

Östrans upplageras är en riktig stjärnsmäll och beror på att Gota Medias sälj inte förstått uppgiften, menar tidningens ledarskribent Janne G Andersson.


Ämnen i artikeln:

Östran

Östran/Nyheterna tappade tillsammans 1900 ex och var med bred marginal den dagstidning som minskade mest i upplaga i årets TS-mätning.

En stor förklaring är de nya ägarna, Gota Media, menar Östrans ledarskribent Janne G Andersson som jobbat på tidningen sedan 1978 som bland annat redaktionschef och chefredaktör.

I sin lördagskrönika sågar han Gota Medias säljavdelning. Han menar att de kapitalt misslyckats att värna Östran/Nyheternas upplaga.

”En andratidnings upplaga omsätts mycket snabbare och det krävs därför offensiva insatser hela tiden för att attrahera nya läsare genom rabatter, säljstimulerande åtgärder och om upplagan börjar svikta, vilket man snabbt kan se, rena råsäljningen”.

En viss del av läsartappet kan också bero på en besvikelse för att arbetarrörelsen sålt sin tidning till Gota Media menar han.

Ämnen i artikeln:

Östran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.