Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jan Scherman: ”Ternert släpade kungen till avrättningsplatsen”

Publicerad: 1 juni 2011, 06:33

Ett världsunikt misstag så kallar TV4:s vd Jan Scherman TT-intervjun med kungen som initierades av hovets informationschef Bertil Ternert.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanExpressen

”Hovnarren Ternert har gjort ett närmast världsunikt misstag som släpade fram kungen till något som idag framstår som själva avrättningsplatsen.

TV4:s vd Jan Scherman skräder inte orden när han i dagens Expressen kommenterar måndagens TT-intervju med kungen. Han frågar sig hur hovets informationschef Bertil Ternert egentligen tänkte när han lät kungen, som enligt Scherman inte gjort sig känd som en mästare i rampljuset, framträda i en intervju.

Flackande blick, osammanhängande tal, rynkor i pannan, ständiga huvudvridningar. Munnen sa en sak och hela tv-mediets förödande kraft sa en helt annan.

Enligt Scherman har intervjun inte fått jakten på sanningen kring kungens påstådda förehavande att avstanna, snarare tvärtom. Många krafter kommer att göra allt de kan för att den ska fortsätta.

För om allt var fel som skrivits och sagts, varför dementerade han inte direkt efter älgjakten? Bara denna omständighet tär tungt på trovärdigheten.

Jan Scherman kritiserar också det faktum att media accepterar enväldets principer genom att låta kungen diktera villkoren för intervjun. Ett handlande som inte direkt lever upp till kungens valspråk För Sverige i tiden.

Jan Scherman drar paralleller mellan måndagens intervju och HC Andersens saga Kejsarens nya kläder och kallar intervjun för en sorglig procession.

Även om det bär mig emot så hade det ju varit bättre om kungen stannat inne, inte visat sin nakenhet

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev