Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jan Helin är Årets branschpersonlighet

Publicerad: 19 maj 2016, 11:00

Aftonbladets före detta publisher prisas för sitt ledarskap och mod.


Ämnen i artikeln:

Jan Helin

Just nu pågår Stockholm Media Week på China Teatern i Stockholm. På dagens programschema stod medietävlingen Stockholm Media Award 2016 under vilken priset till Årets branschpersonlighet delades ut.

I år kammade SVT:s programdirektör Jan Helin, tidigare vd och chefredaktör för Aftonbladet, hem utmärkelsen.

Juryns motivering löd: ”Med facit i hand känns det som en självklarhet, men att ständigt vara där och knuffa alla gränser framåt kräver ett passionerat ledarskap och stort mod. Att våga satsa fullt ut på nya och oprövade plattformar och samtidigt inse att det ibland måste bli dikeskörningar för att nå framgång. Att hantera och skapa ett samspel mellan 3 miljoner dagliga läsare, och annonsörers ständiga behov av nya kommunikationsvägar, kräver både kreativitet och fingertoppskänsla. Passionen lyser dessutom ännu starkare nu när det blir tydligt att det publicistiska kallet är ännu större än det kommersiella.”

Enligt kriterierna ska de nominerade haft en tongivande roll på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativa samt flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden.

Övriga nominerade i kategorin var Peder Bonnier samt medieentreprenörerna Hanna Widell och Amanda Schulman.

Juryordförande var Urban Hilding. Resten av jury bestod av Hans Burbidge, Nike Carlstoft, Jonas Dahlquist, Fredrik Eriksson, Malin Johansson, Sofie Westerstrand, Peter Arnesson, Joachim Nordlind.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jan Helin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev