Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jag känner stor ödmjukhet inför uppdraget

Publicerad: 22 september 2010, 07:59

De lokala identiteterna ska förstärkas. Samtidigt som lönsamheten ska öka. Att ta på sig ansvaret som tidningschef för Kb, YA och TA är ett stort uppdrag konstaterar Jörgen Svensson.


Allt som går utan att läsarna märker det ska samordnas mellan de tre titlarna anser Jörgen Svensson. När alla tidningar i Sydsvenskankoncernen gått över till samma redaktionella miljö (Newspilot och Indesign) kommer den processen att underlättas menar han.

   Men vi kommer aldrig att göra avkall på den lokala profilen.

Förhoppningsvis kommer man att lönsamhet redan i år. Men inte i en nivå som ägarna kommer att vara nöjda med. Dit dröjer det något eller några år tror Jörgen Svensson.

Genom att öka intäkterna eller minska utgifterna?

   Tveklöst en kombination, säger Jörgen Svensson.

Var går det minska utgifter?

   Alla tre tidningarna är redan ganska trimmade i dag. Men teknikbytet kan kanske hjälpa något.

Det är viktigt att frigöra resurser så att man kan se lite längre bort menar Jörgen Svensson.

   I dag ägnar vi all energi till att göra morgondagens tidning. Vi måste flytta perspektivet lite längre bort till och från.

Exakt hur det ska gå till har han dock inte klart för sig i dag.

Jörgen Svensson har inte haft lång tid på sig att fundera över uppdraget. Knappt en vecka. Och han känner stor ödmjukhet inför uppgiften:

   Jag har vägt och funderat en hel del i helgen. Och att jag tar på mig det beror mycket på att jag har rätt folk omkring mig. För jag tror inte att jag sitter inne med alla lösningar.

Richard Frank blir kvar i Trelleborg

   Det blir han. Vi kommer att ha bra nytta av honom på de övriga tidningarna. Han är riktigt duktig så det är klart att jag vill ha kvar honom.

Men Lasse Bernfalk har du inte samma nytta av?

Jo, det skulle jag säkert ha haft. Men nu blev det en annan lösning. Och jag har inte haft någon del i den.

Jörgen Svensson tar över TA, YA och Kb

Ståhlhårda krav på nya tidningschefen

Jörgen Svensson

Karriär: Civilekonom som började på Kristianstadsbladet som reporter och redigerare på sporten i början av 1990-talet. Har haft växlande roller inom SDS-koncernen (Sydsvenskan, Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda, Kristianstadsbladet och City Malmö/Lund): nattchef, nyhetschef, utvecklingschef, tf chefredaktör på Trelleborgs Allehanda, integrationschef, tf chefredaktör på Ystads Allehanda

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev