lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ja till dubbelt medlemskap

Publicerad: 4 maj 2011, 05:02

Anställda i bemanningsföretag ska också kunna vara aktiva i journalistklubben där de arbetar. Det beslutet fattade Journalistförbundets kongress på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

SJF

Anställda i bemanningsföretag har tidigare haft svårt att delta i klubbarbetet på de arbetsplatser där de jobbat. Gårdagens beslut gör det dock möjligt att ha ett dubbelt medlemsskap, ett i bemanningsföretaget och ett i klubben på arbetsplatsen.

Beslutet kommer som ett svar på två motioner från Frilans riks och Frilans syd om dubbelt klubbmedlemskap och också från SVT Dalarna angående klubb- och sektionsindelning. Det skriver journalisten.se

Under kongressens första dag stod det också klart att Marie Blomgren kandiderar som förbundsordförande. Hon har jobbat fackligt på Nya Wermlands Tidningen i tio år och har även jobbat sex år centralt i förbundsstyrelsen.

Hon vill driva frågan om ett journalistavtal som ska gälla för alla journalister oavsett om de jobbar på dagstidning, tidskrift eller i etermedier. Hon anser också att frågan om medlemsrekrytering är viktig, skriver journalisten.se.

TCO:s ordförande Sture Nordh talade för kongressen på tisdagen och kallade journalistbranschen för en experimentverkstad när det gäller anställningsformer. Han betonade också vikten av att få unga journalister att förstå hur angeläget det är med kollektivavtal.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev