Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Internationellt upprop kräver utredning av mordet på Khashoggi

Publicerad: 5 november 2018, 07:25

Ett hundratal kända kulturpersoner har undertecknat ett öppet brev till FN i vilket de kräver en oberoende utredning av mordet på den saudiske exiljournalisten Jamal Khashoggi.


Brevet är daterat till den 2 november då Internationella dagen mot straffrihet för brott mot journalister infaller. Bakom initiativet står amerikanska Pen. Totalt har över 100 författare, skådespelare och aktivister skrivit under kravet på en oberoende utredning av mordet på den saudiske exiljournalisten Jamal Khashoggi, rapporterar The Guardian. Bland dem Meryl Streep, JK Rowling och Zadie Smith.

”I egenskap av författare, journalister, artister och medlemmar av PEN America och Authors Guild skriver vi för att uttrycka vår djupa oro för det fruktansvärda mordet på Jamal Khashoggi”, står bland annat och vidare:

”Mordet på en journalist inne på en diplomatisk anläggning utgör inget mindre än statsterrorism, med syfte att skrämma journalister, dissidenter och exilkritiker världen över.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News