Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Intern Klick ska skapa sammanhållning på Aftonbladet

Publicerad: 19 februari 2007, 14:17

Aftonbladet ska ge ut en intern tidning, en rip off av Klick med bilder på de anställda. En mildare version av Klick bör tilläggas, ingen ska "hängas ut", det blir inga cellulitbilder och den som inte vill vara med blir bortplockad.


Aftonbladet har redan en interntidning för seriös, substantiell information. Den nya tidningen ska främst vara underhållande. Där ska stå att läsa vilka som gift sig, vilka som fått barn, det blir hemma hos-reportage och bilder från fester.
– Vi har saknat en lustfylld interntidning. Vi gör det här för att binda ihop mediehusets olika företag, säger fackklubbens ordförande Fredrik Lindén som blir chefredaktör.
Biträdande chefredaktör blir Anders Gerdin och i övrigt består redaktionen av Klas Lindberg som annars är biträdande nöjeschef för papperstidningen.

Många grepp ska lånas från Klick-bilagan, till exempel ”De är som oss”, ”Om vi vore ett par” och ”Jorden runt” (som blir ”Aftonbladet runt”). Men det finns ingen anledning för de anställda att oroa sig.
– Vi kommer att vara snällare mot våra anställda. Vi ska inte hänga ut någon och inte säga vem som har gjort vad med vem. Om någon inte vill vara med så slipper den.

Tidningen ska vara cirka 16 sidor lång och komma ut tre gånger per år.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.