torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingusjisk journalist dödad av inhemsk vakt

Publicerad: 2 september 2008, 05:04

Journalisten Magomed Jevlojev sköts i går till döds medan han befann sig i inrikesministeriets förvar i staden Nazra i den ryska delreubliken Ingusjien, rapporterar Reportrar utan gränser.


Jevlojev greps då han steg av flygplanet i staden, samma plan som den ryska delrepublikens president Murat Zyazikov färdades med.
Enligt uppgifter från inrikesministeriet skulle Magomed Jevlojev ha träffats av ett vådaskott då han motsatte sig att berövas friheten. Ett vittne, en vän till Jevlojev och oppositionell, säger att skottet var ämnat för Jevlojev. Det ska ha avlossats då han satt i en bil på väg att föras bort.

Magomed Jevlojev liksom hans familj har utsatts för åtskilliga allvarliga hot. I fjol anklagade han presidenten för att ha lejt folk för att döda honom.

Rosa Malsagova, en av redaktörerna för den sajt som Magomed Jevlojev varit med om att starta, lämnade tidigare i år den ryska delrepubliken eftersom hon fruktade för sitt liv. Hon har nu sökt asyl i ett EU-land.

Den regimkritiska sajten, den enda på ingusjiska, stängdes under en period i maj sedan den enligt myndigheterna publicerat extremistiska artiklar och den bekämpas på olika sätt, bland annat genom en nyligen startad officiell nyhetssajt.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev