Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inget presstöd till Länstidningen

Publicerad: 1 september 2005, 12:38

Presstödsnämnden har avslagit Länstidningens ansökan om driftsstöd. Att tidningen minskat kraftigt i upplaga på senare år räcker inte för att vara berättigad till stöd, enligt presstödsförordningen.


Ansökan lämnades in till presstödsnämnden den 15 augusti. I sin ansökan hänvisade Länstidningen till ett TS-intyg som visade att täckningsgraden i utgivningskommunen under åren 2003-2005 minskat till ett genomsnitt på 30, 5 procent. Gränsen för presstöd går vid 30 procent. Men enligt presstödsförordningen är det de tre föregående åren som ska räknas (och inte 2005). Den genomsnittliga täckningsgraden låg under 2002-2004 på 33 procent. Det var vid Presstödsnämndens sammanträde i måndags som Länstidningens ansökan avslogs.
– Det är inte mycket att säga om beslutet, ansökan byggde på ett missförstånd, säger Lennart Mattsson, chefredaktör på Länstidningen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.