Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Inga uppsägningar i Skånemedia

Publicerad: 6 september 2012, 08:14

Skånemedia har, efter ett halvårs utredning, beslutat flytta tryckningen av Kristianstadsbladet till Karlskrona. Och minskningen av personalen kan ske utan uppsägningar.

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Den aviserade personalnedskärningen med 28 tjänster på koncernens tre tidningar kan ske utan uppsägningar. Intresset för avgångsvederlag har varit stort.

Glädjande nog behöver vi inte säga upp någon på grund av arbetsbrist. Vi klarar nedbemanningen med naturliga avgångar och individuella avgångsvederlag, säger Skånemedias vd Johan Larsson.

Minskningen med 30 tjänster, varav hälften på redaktionerna, är ungefär jämnt fördelade mellan Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda

Skånemedia ska minska sina kostnader med 30 miljoner kronor, där personalminskningen svarar för cirka hälften. Koncernen, som nu ingår i Gota Media, gick med drygt sju miljoner kronor i förlust förra året. Målet är att gruppen ska gå med nollresultat i år, för att visa vinst 2013.

Skånemedia har samtidigt beslutat att trycka Kristianstadsbladet i Karlskrona vid Gotaägda Sydostpressarna. Tidningen trycks i dag på Sydsvenskan Tryck i Malmö.

Rent företagsekonomiskt var en intern lösning det bästa, säger Johan Larsson, som inte ser några logistiska problem att trycka tolv mil från utgivningsorten.

Gota trycker flera av sina tidningar i Karlskrona, men det har skapats utrymme för att även trycka Kristianstadsbladet på prime time.

Skånemedias övriga två tidningar, YA och TA, ska tryckas på Sydsvenskans nya press i Malmö som tas i bruk vid årsskiftet.

Nu börjar bygget av Skånemedia

28 tjänster bort på Skånemedia
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev