Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Idag fick hon frågan igen

Publicerad: 20 september 2010, 13:32

Det är med blandade känslor som Karin Pettersson, ny politisk chefredaktör för Aftonbladet, lämnar sitt gamla jobb som Socialdemokraternas kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

Karin Pettersson

Hur känns det?

Det nya jobbet känns fantastiskt spännande. Samtidigt är det tufft idag då Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen och Socialdemokraterna gjort ett dåligt val.

Kan man säga att du lämnar det sjunkande skeppet?

Nej. Jag fick frågan från Aftonbladet i våras men tackade nej med hänvisning till att vi var mitt uppe i en valrörelse.  Idag fick jag frågan igen och då tackade jag ja.

Vad vill du göra på Aftonbladet?

Jag tycker det är otroligt spännande att jobba med opinionsjournalistik och opinionsbildning. Under min tid på Fokus jobbade vi mycket med att hitta nya former för opinionsjournalistik . Nu ska det bli spännande att göra det med Aftonbladet som ny plattform.

Hur kommer du att förbereda dig inför tillträdet den 18 oktober?

Jag ska sova ut. Sedan ska jag också sitta ner med medarbetarna, gå igenom det politiska läget och försöka hitta nya former för hur vi ska jobba ihop.

Din man, Björn Hedensjö, är chef på DN.se och också en framträdande mediepersonlighet. Hur hanterar ni situationen hemma?

Han har jobbat med journalistik och jag med politik och det är klart att vi har fått undvika en del ämnen vid middagsbordet. Som tur är finns det ju mycket annat att prata om.

Karin Pettersson tar över efter Helle Klein
Caroline Thorén

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Karin Pettersson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev