Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ida Ölmedal är ny kulturchef på HD-Sydsvenskan

Publicerad: 6 september 2018, 10:59

Från och med oktober är Ida Ölmedal chef för HD:s och Sydsvenskans kulturredaktion: "Som samhällsintresserad journalist har jag längtat efter att jobba mer med 'fötterna i myllan'".


Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanExpressen

Ida Ölmedal kommer närmast från Expressen där hon är redaktör på kulturen. Dessförinnan har hon bland annat arbetat på nyhetsmagasinet Fokus. Tillsammans med journalisten Malin Ekman gör hon också podcastserien Ekman/Ölmedal: Sex samtal om män där de fördjupar sig i manlighet, makt, kultur och kärlek.

I oktober tillträder Ida Ölmedal som chef för HD:s och Sydsvenskans kulturredaktion, skriver Sydsvenskan.se.

”Det känns underbart att få jobba på HD och Sydsvenskan med Skåne som utgångspunkt. Jag tänker ibland på Skåne som en förtätad version av Sverige med landsbygd, universitet och storstadsmyller alldeles intill varandra. Som samhällsintresserad journalist har jag längtat efter att jobba mer med ‘fötterna i myllan’, utifrån en geografisk plats, snarare än svävande i ett debattmoln”, säger Ida Ölmedal, som själv har rötterna i Munka Ljungby utanför Ängelholm.

Rakel Chukri, som är kulturchef, stannar som profilerad skribent.

”Det känns väldigt bra! Jag har varit kulturchef i exakt tio år och är enormt stolt över vad jag och mina kollegor har åstadkommit. Men det senaste året har det kliat allt mer i fingrarna – jag har längtat efter att få mer tid åt det egna skrivandet. Nu infrias den önskningen”, säger Rakel Chukri till den egna tidningen.

HD-Sydsvenskans ansvariga utgivare Pia Rehnquist säger att lösningen nästan är för bra för att vara sann.

”Med Ida får vi en begåvad, driven, bildad och rolig kulturchef.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev