Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

I dag kan EU ta ställning för Dawit Isaak

Publicerad: 10 mars 2016, 06:47

I dag röstar EU-parlamentet om en resolution som ställer hårdare krav på Eritrea. I flera punkter hänvisas direkt till Dawit Isaak.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Det är en stor seger att EU nu gemensamt trycker på för en omedelbar frigivelse av Dawit Isaak, säger EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) till Expressen. Han har drivit på för att få igenom resolutionen.

Den bedrövliga situationen för mänskliga rättigheter och den totala avsaknaden av rättssäkerhet och pressfrihet i Eritrea är något som uttryckligen nämns i resolutionen. Även den svenska medborgaren Dawit Isaak omnämns flera gånger.

Där finns också krav på att Eritrea inte ska få delar av EU:s bistånd om inte regimen förbättrar demokratisituationen i landet.

Det mesta talar för att resolutionen går igenom utan problem då de två största partigrupperna i parlamentet, den socialdemokratiska och den kristdemokratiska, står bakom formuleringarna.

Dawit Isaak har suttit fängslad utan rättegång i Eritrea sedan 2001.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.