måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Hur ska ni fixa det här, Nöjesguiden?”

Publicerad: 11 september 2008, 12:06

Nöjesguidens moderbolag gör en förlust på 11 miljoner kronor 2007. En stor del av förlusten beror på den norska tidningen Natt & Dag som gick i konkurs förra året, men varken tidningen eller webben går med vinst.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Vi fick nya ägare sommaren 2007, och sedan des har vi fått ny redaktion, ny chefredaktör, ny försäljningschef, vi har gjort om tidningen och vi har gjort om webben. Vi har sett över och utökat distributionen, som i Stockholm nu är 300 ställ, och vi har satsat på events, totalt blev det 64 events förra året. Dessutom anställer vi nu tre nya säljare, minst två av dem till Stockholm, säger Daniel Sparr vd på Nöjesguiden.

Vad har ni gjort med webben?

–  Vi har investerat väldigt mycket i webben i år, ett arbete vi delat in i tre steg. Det första var tekniskt och kosmetiskt. Det andra har vi nått nu, det var innehållsmässigt: Vi har funnits på webben sedan 1996, men mest som en arkivfunktion. Nu uppdaterar vi flera gånger om dagen och har ambitionen att producera 55 nyheter i veckan, utöver alla blogginlägg.

– Tredje steget kan jag inte berätta så mycket om, det handlar om funktionalitet och interaktivitet, att man använder webben på ett annat sätt än bara till att läsa texter och skriva kommentarer

Hur går det med försäljningen på webben?`

– Vi säljer på webben, men den går definitivt inte runt i år. Vi bör gå med vinst helåret 2009, och om fem år räknar jag med att den omsätter mer än tidningen. Vi är ju ändå en nöjesguide.

När går hela förlaget med vinst?

– Om vi går plus minus noll i år så är jag nöjd. Någon vinst att prata om blir det först 2009.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev