Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur ska ni bevaka nazisten, Anders Hörling?

Publicerad: 20 september 2010, 10:43

Svenskarnas parti har fått en plats i kommunfullmäktige i Grästorp utanför Lidköping. Partiet har sina rötter i Nationalsocialistisk front.


Det går inte att säga något generellt. Men vi kommer att ha en vanlig nyhetsbevakning. Även om den blir restriktiv, säger Anders Hörling, chefredaktör på Nya Lidköpings Tidning, NLT.

Blev ni tagna på sängen av att de kom in?

Det handlar om en person om jag förstått det rätt. Och det har funnits den här typen av partier där innan till och från. Sedan är det ju inte så svårt att komma in i den här typen av lokala församlingar, jag tror det räckte med omkring 100 röster.

Så ni kände till att de fanns där?

Visst. Nationalsocialistisk front köpte ett gammalt tvätteri där för några år sedan och då blev det en hel del skriverier.

Vem är den här personen?

Han flyttade dit för något år sedan och är en av de ledande i partiet. Men av vad jag kan se så kommer han inte att få något direkt inflytande i kommunen.

Svenskarnas parti ställde upp i åtta kommunval enligt GP.se – Emmaboda, Färgelanda, Grästorp, Kalmar, Motala, Mönsterås, Surahammar och Svalöv men lyckades inte ta mandat någon annanstans.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev