lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur radiolyssnar du själv, Hanna Stjärne?

Publicerad: 4 september 2008, 06:12

Svenska folket lyssnar mer på Sveriges Radio under sommaren, visar en färsk Sifo-undersökning. Framför allt var det unga (9-30 år) och kvinnor som ökade sitt lyssnande. (Uppdaterad)

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Hur radiolyssnare du privat, Hanna Stjärne, programdirektör på Sveriges Radio?

– På mornarna pendlar jag mellan P1 Morgon och Radio Stockholm. Då får jag reda på dels om stövlarna ska med till dagis, dels hur de ser ut i världen.

Hur är du själv som sommarlyssnare?

– Jag lyssnar olika i olika perioder och jag lyssnar mer dagtid. PÅ Brunchrapporten i P3, till exempel. Och har jag bra datoruppkoppling så lyssnar jag i efterhand, på kvällen när det lugnat ner sig. På Sommar exempelvis. Nyligen lyssnade jag igenom Kristina Lugns program. Har du inte hört dem, så tycker jag absolut att du ska gå in och lyssna.

Favoritprogram?

– Godmorgon, världen! och Klingan i P2. Och i sommar har jag lyssnat på en serie som heter Den allvarliga leken, som på ytan handlar om live-spel, men som under ytan tar upp frågor om identitet.

Finns det någon typ av program som du saknar?

– Jag vill se fler program som sticker ut. Jag tycker att vi har varit duktiga på det i sommar. Kristina Lugns program och hennes speciella sätt att möta människor och deras frågor, är ett exempel. Ett annat är programmen om skolan där vi tagit upp utbildningsminister Jan Björklund och hans retorik. Ett tredje är Henrik Torehammar i Brunchrapporten.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev