Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur kom ni på att göra

Publicerad: 17 december 2008, 07:15

- När vi jobbar med webb-tv märker vi att vi får många tittare när vi har roliga inslag, säger Catharina Grufman, webbreporter/-redaktör på Dalarnas Tidningar.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarWebb-tvSveriges Television

Men hur kom ni på idén med en kalender med länets kändisar som talar om sin jul? Ewa Wirén, redaktionschefen, säger att det är du som är mamma till den.
– Nja, vi är sex personer om jobbar på webbredaktionen och vi jobbar i team. Idén till kalendern spånade vi fram tillsammans. Det som var klart från början var att det skulle vara rörligt.

Det är ju jättebra bildkvalitet. Hur har ni lyckats med det?
– Dels har vi två tv-reportrar som hela tiden jobbar med tv och som har ett par års erfarenhet. Ibland jobbar de med en reporter från allmänna redaktionen också. Dels är det en kille här i Falun som har jobbat fram det rent tekniska. Han tog fram en teknik för skola på distans i USA och fick god respons för det, så det är den tekniken vi använder hos oss.

Har ni filmat alla ”luckor” i förväg?
– Nej, vi håller fortfarande på. Före 1 december hade vi fem, sex inslag klara, men sedan har vi fortsatt efter hand.

Men i papperstidningen har ni ingen kalender?
– Vi puffar för webbkalendern på den så kallade webbhyllan på vår etta och så skrev vi om den i samband med att den startade. På julafton ska vi ha en extra stor grej i papperstidningen med citat om julen från alla våra kändisar. På webben kommer kalendern att ligga kvar månaden ut.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev