Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur känns det sista dagen, Daniel Sandström?

Publicerad: 14 januari 2013, 12:44

I dag gör Daniel Sandström sin sista dag på Sydsvenskan. Efter tolv år på tidningen och fem år som dess chefredaktör är det dags att göra något annat.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSydsvenskan

Det känns bra och lite vemodigt. Precis som det ska.

Ska du firas av nu?

Det gjorde vi i fredags. Då var det gitarrspel och tårta, jag blev väldigt rörd. Bland annat så gjordes Eldkvarns låt Landsortsgrabb men med titeln Tidningsman.

Vem var Plura?

Det var en fantastisk kör av Sydsvenskans arbetsledare. De kanske inte ska lämna journalistiken för musiken, men ambitionen var det verkligen inte fel på.

Har det klarnat vad du ska göra nu?

Nej, det finns olika spår. Och det är dumt att prata om dem i Medievärlden då inget är bestämt ännu. Men jag räknar med att skriva en hel del.

Nu tar vd Lars Dahmén över ditt jobb, har du några tips?

Jag tycker Lars verkar införstådd med uppgiften. Och tips från föregångaren är något man kan både ha och mista. När det gäller utgivarskapet ska var och en sätta sin egen prägel.

Vad är du mest stolt över?

Jag är väldigt stolt över att vi utvecklat journalistiken och tidningen i alla kanaler. Trots det motlut som den ekonomiska situationen inneburit. Nu tycker jag redaktionen är i bra skick och ekonomin sanerad. När siffrorna för 2012 kommer så kommer det att visa ett, med tanke på konjunkturerna, bra resultat.

Din största tabbe?

Efter en väldigt lång betänketid svarar Daniel Sandström:

I efterhand kan man säga att vår Ipadsatsning var för tidigt ute. Där fick belackarna rätt. Så innan jul bytte vi till Visionlinks e-tidningsmodell som bland annat Svenska Dagbladet också använder. Det funkar bra. Sedan har vissa läsare av våra serier aldrig förlåtit mig för att jag tog bort Blondie. I deras ögon kommer jag alltid att vara ”seriemördaren”, som de kallade mig.

 Sedan finns det säkert tusen andra saker också, som jag behöver fundera på i lugn och ro. Men jag tycker, just nu, att det är viktigare att titta på det man har anledning att vara nöjd med.

”Det har varit arbete in i kaklet hela tiden”

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.