Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur känns det att det bara kommit bud på en krona, IDG?

Publicerad: 1 december 2008, 14:11

IDG auktionerar ut 300 prenumerationer på PC för alla och 300 prenumerationer på M3. Utropspriset är 1 krona för sex månader.


Ämnen i artikeln:

IDGSveriges Television

– Generellt vet jag att folk brukar vänta till sista sekunden på nätauktioner , säger Stefan Garvander, marknadsansvarig på PC för Alla.

När ställs det på sin spets?

– 7 december klockan 19.

Är du där då?

– Ja, jag kommer att sitta och titta.

Vad händer om ingen bjuder?

– Om ingen bjuder spelar det inte någon roll. Är det ett gäng som bara vill betala lite så förlorar vi en del på det. Det är ett test, en chansning, det är en helt ny kanal för oss. Det är ett sätt för oss att marknadsföra vår tidning, och få fler att få upp ögongen för de här titlarna. Tanken är att få lite uppmärksamhet hos dem som hänger på Tradera.

Är det rätt målgrupp?

– Ja, det säljs och köps mycket teknik på Tradera, så det är rimligt att det finns många teknikintresserade.

Hur mycket vill ni få in per ex?

– Ordinarie pris är 358 kronor, så helst vill vi att de betalar det. Men ur ett marknadsföringsperspektiv och med tanke på att det här är första gången, så tycker jag att 250 kronor per exemplar är bra. Är folk så intresserade att de bjuder kanske de fortsätter prenumerera sen. Det här kan man se som en annorlunda prenumerationskampanj, och de kan ju också gå med förlust.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=22}
Axel Håkansson

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

IDGSveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.