Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur känns det att bli porrutgivare, TV4?

Publicerad: 3 december 2008, 14:07

Nu har TV4:s köp av Canal Plus godkänts. Tablåerna innehåller en hel del erotik.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionTV4Canal Plus

– Det omedelbara som händer är att vi tar bort kanal 69 som varit en renodlad erotikkanal, vi ser ingen anledning att ha kvar en kanal med enbart erotiskt innehåll, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4-Gruppen.

Men den blir kvar i de övriga kanalerna?

– Ja, men vi ska göra en översyn av vilken typ av erotiskt material som finns och hur det är förenligt med våra riktlinjer och policys.

Vad innebär konkurrensverkens godkännande rent praktiskt?

– Dels påverkas vi av de villkor konkurrensverket i Finland ställer, bland annat att vi måste avyttra den finska hockeyligan. Men framför allt innebär det här att vi är igång, och nu ska vi få det här att rulla.

Rent praktiskt, flyttar Canal Plus över till er?

– Nej, de sitter kvar. Vi har ju tagit över en fungerande och slimmad organisation. Sen ska vi självklart kunna hitta synergier också.

Var?

– Ja, utan att gå in på detaljer kan man väl säga att det är där de två organisationerna möter varandra, som när det gäller programplanering och rent tekniska bitar.

Men det kan inte bli så att programmen går på flera ställen?

– Nej, i tv-världen är det här två helt olika marknader, fri-tv och betal-tv. Genom det här köpet adderar vi premiumrättigheter.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev