Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hur känns det att bli chef för Chef?

Publicerad: 7 december 2010, 12:56

Cissi Elwin Frenkel blir ny vd och chefredaktör för tidningen Chef. Hon börjar första mars och kommer närmast från jobbet som vd för Svenska filminstitutet.


Ämnen i artikeln:

Chef

Det ska bli så roligt och verkligen jättespännande. Jag är väldigt intresserad av frågor om praktiskt ledarskap och relationer. Jag har egentligen hållit på med sådant ända sedan tiden på Bullen. Det ska bli väldigt kul att vara med och bygga upp det här.

Vad vill du göra?

Det är för tidigt att säga, jag börjar inte förrän i mars. Men klart är att vi ska göra om tidningen. Dessutom söker vi redan nu världens bästa redaktionschef.

Vilken chef är den bästa du haft?

Jag har haft många bra. En otroligt karismatisk chef var Gunny Widell, legendarisk chefredaktör på Veckorevyn. Jag har också haft ett väldigt bra samarbete med filminstitutets styrelseordförande Håkan Tidlund. Patrik Widlund på Forma förlag är en annan som lärt mig väldigt mycket.

Det sägs att du ska vara en bra chef. Varför är du det?

Det får andra svara på. Jag har egentligen aldrig haft någon ambition att bli chef, tyckte det verkade tråkigt ända tills jag blev det. Men att vara chef handlar om psykologi, att lära känna sig själv och hur man agerar i olika processer. Det handlar om att lära sig hur en grupp i kris fungerar, vad som gör att människor växer och vad som gör människor rädda och hur man tar fram det bästa hos sina medarbetare.

Chefs nya publisher

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Chef

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.