Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hummerkniven slopas – ersätts av Soppsleven

Publicerad: 22 maj 2018, 11:42

Aftonbladet Kulturs pris Hummerkniven som delas ut till liberaler görs om till Soppsleven för att fortsättningsvis delas ut till socialdemokrater.


Hummerkniven delas ut av Aftonbladet Kultur årligen sedan 2012. Utmärkelsen går till ”liberaler som fortfarande är liberala”. I år prisades Sundsvalls Tidnings ledarskribent Sofia Mirjamsdotter, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om.

Men nu står det klart att Hummerkniven i dess nuvarande form läggs ned. I stället instiftas det nya priset Soppsleven. Bakgrunden är att det är för svårt att hitta pristagare samt att även socialdemokrater ska få bära dumstrut, enligt Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

”Ja, vi har funderat på det här i flera år. Inte bara liberaler ska behöva bära dumstrut utan även sossar. Därför instiftar vi ett pris för socialdemokrater som vågar vara socialdemokrater och eftersom soppsleven är köksregionens mest fördelningspolitiska instrument kommer vi att från nästa år dela ut Soppsleven”, säger hon till den egna tidningen.

Läs också

Har hummerknivliberalerna blivit landsbygdsliberaler, Sofia Mirjamsdotter?

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.