Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HTF och TU möts om avtalet på fredag

Publicerad: 26 september 2007, 09:19

På fredag möts HTF och Tidningsutgivarna igen, fjorton dagar efter det att TU lämnade över sitt bud, det som HTFs samförhandlingspartner Handelsanställda sa ja till. Vad som fått HTF att dra ut på sitt svar är oklart, men man har velat analysera avtalsförslaget noggrant.


Fredagen den 12 september ledde förhandlingarna mellan Tidningsutgivarna och samförhandlande Handels och HTF till ett avtalsförslag från TU, som Handels sa ja till. HTF skulle ge besked tisdagen efter sedan styrelsen sammanträtt.

HTF-styrelsen beslöt dock att inte säga ja, utan gav förhandlarna och förhandlingsdelegerade att avtalet skulle analyseras vidare.

Avtalet är i nivå med arbetsmarknaden i övrigt, 10,2 procent över 3 år. Det innehåller också en garanterad höjning för dem som varit anställda länge, samt en relativt hög garanti på nivå för alla.

Nu har HTF önskat att sätta sig med TU på fredag.

HTF bekräftar mötet, men kommenterar inte vad i avtalsförslaget som man hakat upp sig på.

Björn Svensson, Tidningsutgivarnas förhandlingschef, tycker att man gått facken till mötes på flera punkter sedan juni, då förhandlingarna avbröts. Och att det är märkligt att HTF inte skrivit på, när samförhandlingspartnern sa ja, med HTFs goda minne.

Inför fredagen samlar TU sin förhandlingsdelegation under branschdagarna, för att ha beredskap om HTF inte säger ja.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev