Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hovrätten tar upp våldtäktsmålet mot Timell

Publicerad: 28 november 2018, 08:18

I juni friades den tidigare TV4-profilen Martin Timell från misstankarna om våldtäkt. Nu står det klart att fallet tas upp i hovrätten i vår.


Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Det var förra hösten, under #metoo-rörelsen, som tidigare kollegor anklagade tv-profilen och programledaren Martin Timell för grova kränkningar, trakasserier och sexuella övergrepp. Den allvarligaste anklagelsen gällde en påstådd våldtäkt som skulle ha begåtts på en personalfest 2008. Martin Timell har erkänt tafsande men nekat till våldtäktsanklagelserna. Efter att anklagelserna mot Martin Timell uppmärksammats fick han lämna sin uppdragsgivare TV4 och i anslutning till det lyftes också de program han medverkar i ur tablån.

I mars väcktes åtal mot tv-profilen. I början av juni friades dock Martin Timell av Attunda tingsrätt. Det eftersom den eniga rätten inte ansåg att den bevisning som åklagaren presenterat var tillräcklig för en fällande dom. Men nu rapporterar Expressen att hovrätten tar upp målet i april. Enligt målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz, som begärt extra tid under förhandlingarna, finns det ”eventuell ny bevisning”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News