Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hör SD-politikern hota reporter

Publicerad: 11 juni 2015, 09:24

För ditt eget bästa och för tidningens bästa ska det här inte skrivas ut. SD-politikern Jeanette Norling hotar Ljusnans reporter när hon får frågor om varför hon kallar asylsökande småapor.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Jeanette Norling kallar de asylsökanden som bor på Kilafors herrgård för småapor på sin egen facebooksida. När Ljusnans reporter i en intervju ifrågasätter lämpligheten i det får den förtroendevalda politikern ett utbrott och upprepar flera gånger att det hon säger i intervjun inte ska offentliggöras.

Vissa människor i vårt parti törs säga vissa saker. Vissa törs inte säga någonting. Och så länge man inte törs yttra sig så är man väldigt bra. Men bara för att man säger vissa saker, då kommer tidningen och då kommer allt det här. Men det ska du inte skriva någonting om i tidningen. Om du trodde det.

I våras blev Jeanette Norling ersättare för Sverigedemokraterna i Bollnäs. Sd lät inte henne vara med på valsedeln till valet 2014 men hon fick ändå tre personröster. Under förra valperioden var hon ordinarie ledamot i fullmäktige från våren 2013 till valet 2014. Det sedan hon ersatte sin man som blev utesluten ur Sverigedemokraterna sedan han i en intervju hävdat att islam borde förbjudas.

Jeanette Norling menar att det hon skrivit på Facebook bara var menat för hennes vänner och att hon inte har tidningen som vän.

Det här ska inte ut i tidningen. Det här skriver du inte ett ord om i tidningen. Snälla lilla fröken, vad håller hon på med?

För ditt eget bästa ska du inte göra det. Och för tidningens bästa ska det här inte skrivas ut.

Hör intervjun här:

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev