Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon tar över efter Mats Edman

Publicerad: 21 mars 2016, 07:06

Anna Sönne blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Samhälle tills styrelsen hittat en ersättare till Mats Edman.


Ämnen i artikeln:

Mats EdmanDagens Samhälle

För en samhällsintresserad journalist är det förstås ett väldigt roligt uppdrag. Oberoende kvalitetsjournalistik och initierad samhällsdebatt för kvalificerade läsare de som styr vår välfärd. Det kan inte bli mer spännande, och faktiskt viktigt, tycker jag, säger Anna Sönne till den egna tidningen.

De senaste 2,5 åren har Anna Sönne arbetat som digitalchef och ansvarig för debattsajten och Dagens Samhälles opinionsmaterial. Dessförinnan arbetade hon 13 år på Dagens Industri, med olika uppdrag däribland som redaktionschef online samt nyhetschef på tidningen.

Anna Sönne tror inte att det faktum att det är en ny ledning kommer att märkas i någon större utsträckning:

Dagens Samhälle har en väl inarbetad redaktion, med uppemot 20 erfarna journalister som tillsammans har många års erfarenhet av att följa lokal- och regionalpolitiken och verksamheten i kommuner, landsting och regioner.

På längre sikt har Anna Sönne idéer kring Dagens Samhälles utveckling inte minst digitalt, säger hon. Och hon framhåller också en vilja att bli ett ännu bättre stöd och än mer oumbärliga för beslutsfattare på den offentliga marknaden.

Styrelsen har inlett processen med rekrytering av en ny chefredaktör och vd.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mats EdmanDagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.