Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon får stipendium för whistleblower-idé

Publicerad: 15 mars 2016, 08:43

Mikaela Åkerman tilldelas Journalistförbundets och Googles innovationsstipendium för sin idé till en app genom vilken användaren kan larma om missförhållanden.


Ämnen i artikeln:

Journalistförbundet

”Jag har jobbat länge med idén till appen Whistleblower och känner att jag nu får ny energi att göra detta möjligt”, säger frilansjournalisten Mikaela Åkerman.

Juryns motivering löd: ”Whistleblower når en ung målgrupp och involverar den i journalistiken på ett nytt sätt med en tydligt redaktionell ambition. Med startup-kulturen i blodet skapar vinnaren en ny aktör i medielandskapet.”

Innovationsstipendiet, på 10 000 euro, har instiftats för att underlätta det ständiga behovet av utveckling inom medielandskapet.

Juryn som utser stipendiaten är fristående från såväl Google som Journalistförbundet och har i år bestått av Stina Lundberg Dabrowski, professor i tv-produktion vid Stockholms dramatiska högskola, Beata Wickbom, expert inom digital kommunikation och sociala medier samt Olle Lidbom, medieanalytiker och vd på webbyrån Oxys.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Journalistförbundet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.