Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon får årets Pennskaftspris

Publicerad: 9 maj 2018, 04:53

Den Göteborgsbaserade frilansjournalisten Sofie Löwenmark tilldelas Pennskaftspriset av föreningen Pennskaftet för kvinnliga journalister och fotografer i Västsverige.


Priset delas ut årligen sedan 1989 till en eller flera kvinnliga journalister i Västsverige ”som har gjort ett föredömligt journalistiskt arbete”. I år går det till frilansjournalisten Sofie Löwenmark, rapporterar Journalisten.

Sofie Löwenmark har granskat bidragssektorn, bland annat för tankesmedjan Timbros webbtidning Smedjan. I dag är hon fristående kolumnist på Expressen.

Juryns motivering till årets pristagare lyder: ”Sofie Löwenmark får priset framför allt för sin granskning av de organisationer som erhållit bidrag från Myndigheten för ungdoms – och civilsamhällsfrågor. Hon har på ett tydligt och rakryggat sätt berättat om hur flera av dessa organisationer propagerar för islamism, kvinnans underordning och hetsar mot homosexuella. Sofie Löwenmark har visat att frilansande skribenter med mod och envishet kan göra stora och svåra gräv utan att ha en redaktion som stöttar. En sann inspiration för oss andra.”

Juryn består av tidigare pristagare samt medlemmar som väljs på årsmötet.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.