torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir ny chefredaktör för Di

Publicerad: 22 september 2015, 09:38

Tidningens styrelse har i dag utsett Lotta Edling till ny chefredaktör och ansvarig utgivare.

Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénLotta EdlingPeter FellmanDagens Industri

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Lotta Edling har varit redaktionschef på DI sedan 2009. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som journalist och redaktionell ledare på Affärsvärlden, Ekonomi24 och Veckans Affärer.

”Jag är mycket stolt och glad över möjligheten att få leda Dagens industri in i en ny spännande tid. Dagens industri har en fantastisk ställning, ett urstarkt varumärke och en viktig röst i svenskt näringsliv. Jag ser fram mot att, tillsammans med många duktiga medarbetare, stärka denna position genom att utveckla och förnya vår journalistik och vårt erbjudande till läsarna i alla våra olika kanaler”, säger Lotta Edling i ett pressmeddelande.

Tomas Franzén, styrelseordförande i Dagens industri, ger sin kommentar till chefredaktörsbytet:

”Jag är övertygad om att Lotta Edling mycket framgångsrikt kommer fortsätta att utveckla och befästa Dagens industris unika position som landets främsta affärstidning. DI har under Peter Fellmans ledning satt agendan för all näringslivsjournalistik både på papper och digitalt.”

Tidningens nuvarande chefredaktör, Peter Fellman, lämnar sin post vid årsskiftet efter drygt sex år och föreslås istället bli DI:s korrespondent i New York.

”Jag är glad att kunna lämna över till Lotta och är säker på att hon kommer att ta Di vidare mot fortsatta framgångar. Jag är också stolt över att vi stärkt vår position inom näringslivsjournalistiken på alla våra plattformar, inte minst inom konferensverksamheten. Nu hoppas jag kunna få förverkliga en långvarig dröm att jobba som korrespondent i New York och på det sättet vara med och bidra till Dagens industri framöver”, säger Peter Fellman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev