Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon är tidningsmakaren som gör omstart

Publicerad: 16 december 2009, 10:54

Unn Edberg lämnar tidningsbyrån A4 för att bli chefredaktör och vd för en ny tidning inom finanssektorn. Tidningen ersätter de nuvarande medlemstidningarna för Finansförbundet och FTF.


Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

När bytte du senast jobb, och var kom du då från?

– I juni 2008. Då kom jag till A4 från jobbet som redaktionschef på tidningen Chef.

Vad tar du med dig från tidigare jobb?

– På A4 har jag lärt mig mycket om försäljning och om hur man utvecklar tidningskoncept. Det tar jag med mig till min nya arbetsplats. På Chef finslipade jag tidningsmakandet. På Civilekonomen lärde jag mig navigera i fackförbundsvärlden och sköta alla delar av en tidningsproduktion.

Hur ofta ska man byta jobb – och varför?

– Man ska byta jobb när man inte längre lär sig något nytt. Egentligen har jag mycket kvar att lära på A4, men sådana här chanser dyker inte upp alltför ofta och jag tror verkligen på den tidning vi ska göra, så därför byter jag nu.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Vilket som.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Varför inte starta en ny tidning för finansvärlden? Jag vet, tråkigt svar. Om jag måste välja något annat skulle det vara att göra Utemagasinet, jag älskar friluftsliv och Utemagasinet är en av mina favorittidningar. Fast jag skulle inte vilja bo i Åre.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

– På A4 var det nog höstens jobb att hjälpa till att utveckla den nya militärhistoriska tidningen Krigens Historia tillsammans med redaktionen och min A4-kollega Kajsen Burell. Redesignen av Chef som ledde fram till utmärkelsen Årets Tidskrift är också en höjdare.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Catharina Nordlund på Chef är en person jag gärna skulle jobba med igen. Men det finns många andra, både från A4, Chef och Metro.

Hur bedömer ni marknaden för den här tidningen?

– Jag tror på den här tidningen, annars skulle jag inte hoppa på projektet. Jag ser många möjligheter. Det är en spännande bransch där det händer mycket.

Vad är det hetaste namnalternativet just nu?

– Vi har en ansökan inne på PRV, som vi håller tummarna för.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.