Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon är Metros nya kolumnist

Publicerad: 21 augusti 2017, 05:51

Journalisten Emilie "Ebbis" Roslund gör i dag premiär som kolumnist i Metro. Fokus i hennes kolumner kommer att vara på frågor som berör kvinnor.


Ämnen i artikeln:

Metro

Emilie Roslund arbetar som sociala medier-redaktör för Filip och Fredriks talkshow ”Breaking news” på Kanal5. Samtidigt driver hon dejtingpodcasten ”Singelrådet”. Från och med i dag kommer hon att publicera kolumner i Metro:

”Jag kommer att ta upp tidlösa frågor inom det som berör mig och andra kvinnor. Kvinnofrågor och feminism, men också ett nytt perspektiv på relationer och singelskap. Det finns så många normer i vårt samhälle som styr hur många människor lever och vi är väldigt vana vid att tänka i vissa banor kring vad man behöver för att vara lycklig, och så vidare. Det finns många myter kring hur man ska leva, i vilken konstellation och vad det innebär.”

Emilie Roslund har en bakgrund på Sveriges Radio P3, Expressen och Nöjesguiden. Metros chefredaktör Staffan Erfors har följt hennes karriär:

”Ebbis är originell och begåvad och emellanåt provocerande på ett sätt som gör att man tvingas rannsaka sig själv när man läser henne. Det känns ofta som att man lär sig något nytt när man läser ”Ebbis” och det är en verklig kvalitet hos en krönikör”, säger Staffan Erfors.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.