Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon är GP:s nya onlinechef

Publicerad: 29 augusti 2017, 08:08

Maya Dahlén Persson är ny chef för online på Göteborgs-Posten.

Maya Dahlén Persson, i dag nyhetschef på Göteborgs-Tidningen (GT), tar över som onlinechef på Göteborgs-Posten (GP).


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGTGP

Sedan 2015 arbetar Maya Dahlén Persson som nyhetschef på GT där hon bland annat lett tidningens digitala nyhetsarbete. Nu kliver hon över till konkurrenten GP. Som onlinechef där får hon ansvar för GP:s digitala etta och breaking news-rapportering.

”Det känns väldigt kul att ta sig an det här uppdraget. Det är mycket som händer och kommer att hända på GP och jag ser fram emot att, tillsammans med mina nya kollegor, leverera relevant journalistik till våra läsare. Och givetvis ha roligt på vägen”, säger Maya Dahlén Persson, tillträdande onlinechef på GP, i ett pressmeddelande.

I juni berättade GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist att tidningen stod inför flera organisationsförändringar. I samband med dem skulle GP inleda en rekryteringsoffensiv samt slå ihop onlineredaktionen med övriga redaktioner. I en intervju med Medievärlden beskrev Ahlqvist förändringarna som en satsning på olika innehållsdelar samt på digital kompetens.

Rekryteringen av Maya Dahlén Persson är ytterligare ett kliv i samma riktning, säger Christofer Ahlqvist i en kommentar:

”Med Maya stärker vi vår digitala kompetens. Jag är övertygad om att hon med sina erfarenheter och egenskaper kommer att vara en mycket viktig pusselbit för att vi på GP ska kunna presentera en ännu vassare och mer intressant digital rapportering framöver.”

Läs också

GP rekryterar 25 och slår ihop redaktioner

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGTGP

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev