Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Holmen bojkottar tidning

Publicerad: 17 september 2003, 10:24

- Det finns ett antal saker som vi inte tycker är bra. Så länge tvisten med Mentorgruppen pågår så ger vi inga intervjuer och annonserar inte i Nordisk Papperstidning.


Mer konkret än så vill Holmens informationschef Christer Lewell inte kommentera de pågående misshälligheterna, som resulterat i att det gått ut ett påbud från koncernledningen att inte medverka i Nordisk  Papperstidning. Christer Lewell säger sig också känna till att flera andra inom skogsindustrin  har samma uppfattning om Nordisk Papperstidning som Holmen.

Vari tvisten består
vill Christer Lewell alltså inte säga. Dock är det känt att Svensk Papperstidning AB stämt Mentor Communications inför Marknadsdomstolen för att facktidningsförlaget i sin marknadsföring ger intryck av att Svensk Papperstidning, som ges ut av Svensk Pappers- och Cellulosaingenjörers Förening (SPCI), byter namn till Nordisk Papperstidning.
Mentorgruppen har också stämt motparten.
– Holmen bestämmer om papper, Nu ska de tydligen också bestämma vad som ska stå på det, säger Mikael Heinig, Mentor Onlines koncernchef.
Tidigare bevakades branschen av två tidningar:  Svensk Papperstidning/Nordisk Cellulosa, som gavs ut av Mentorgruppen på uppdrag av SPCI, samt Papper och Massa.  SPCI bröt emellertid det fyraåriga avtalet i förväg för att ge ut Svensk Papperstidning.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev