Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HN och HP får var sin ansvarig utigvare

Publicerad: 17 april 2009, 06:22

Vid ett styrelsemöte i går beslöts att Hallands Nyheter och Hallandsposten ska ha var sin ansvarig utgivare, AnnaKarin Lith respektive Viveka Hedbjörk.

Ämnen i artikeln:

Hallands NyheterHallandsposten

Hittills har AnnaKari Lith varit ansvarig utgivare för båda tidningarna med motiveringen  att det varit nödvändigt för  det synergiprojekt som genomförts och genomförs på tidningarna.
Enligt tillförordnade vd:n Nils Engström var  det en tillfällig lösning med gemensam ansvarig utgivare i väntan på att en ny chefredaktör för Hallandsposten tillträdde och på att projektet fördes i hamn.
Det har funnits diskussioner kring utgivarskapet i anslutning till frågan hur organisationen för tidningarna skulle lösas. Ägnarna har, enligt Nils Engström, varit lojala mot den lokala journalistiken och då är det naturligt att tidningarna har var sin utgivare.
De båda chefredaktörerna har inte varit samstämmiga i sin syn på sina roller varför de till slut vände sig till vd med frågan hur mandatfördelningen dem emellan skulle lösas. Styrelsemötet i går gav svaret. 
Vid samma styrelsemöte uttalade Nils Engström kritik mot hur den process som de båda tidningarna varit igenom det senaste året skötts.
– Det var en självkritik mot ägare och ledning. Ledningen har varit svag med flera chefsbyten och otydlighet kring vem som bestämmer, förklarar han.
Han understryker att kritiken inte ska riktas mot hur projektet genomförts.
– Trots den svaga ledningen har det man kommit fram till varit mycket bra, säger han.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev